Het Traces team

Artisten

Caroline Lamarche
Caroline Lamarche, dichteres, schrijfster van kortverhalen en romans, auteur van teksten voor diverse media, met aandacht voor het werk van beeldend kunstenaars en fotografen, houdt van samenwerkingsprojecten. Ze ontving de Rosselprijs 1996 voor haar eerste roman Le jour du chien (Minuit) en won de Goncourt de la Nouvelle 2019 voor Nous sommes à la lisière (Gallimard).

Chiquinquirá García
Chiqui García, professor aan La Cambre, volgde een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Bilbao. Ze richtte haar grafisch atelier Beltza op in Brussel en is gespecialiseerd in het maken van kunstboeken en geëngageerde visuele communicatiemiddelen. Chiqui García is overtuigd van de rol die grafisch ontwerp kan spelen in de bewustwording van sociale en humanitaire oorzaken. Zij is lid van het MAPS-agentschap

Gaël Turine
Gaël Turine, een fotograaf gevestigd in Brussel, is de auteur van verschillende boeken, waaronder Le mur et la peur, Voodoo en meer recent En bas la ville. Zijn werk wordt tentoongesteld in musea, galerijen en op festivals. Zijn reportages verschijnen in de internationale pers en hebben verschillende prijzen in de wacht gesleept. Hij doceert fotojournalistiek aan de ULB en is een van de medeoprichters van het MAPS-agentschap.

Pascal Chabot
Pascal Chabot is filosoof en doceert aan het Ihecs. Hij is met name de auteur van Global burn-out (Puf, 2013), Exister, résister (Puf, 2017), Traité des libres qualités (Puf, 2019) en Avoir le temps (Puf, 2021). Samen met cineast Jérôme le Maire regisseerde hij de film Burning-out. Dans le ventre de l’hôpital.

Iris Ziekenhuizen Zuid

Deborah Cordier
Na een opleiding klinische psychologie voor kinderen en hun families en een professionele ervaring in verscheidene structuren van Jeugdhulp, heeft Deborah Cordier in 2012 de pediatriedienst op de campus Etterbeek-Elsene vervoegd. Door haar passie voor kunst legt ze bruggen tussen de artistieke wereld en de ziekenhuissector. Zij is de initiatiefneemster van het project Traces.

Chiara Moncada
Chiara Moncada, preventieadviseur – psychosociale aspecten in de Iris Zieken-huizen Zuid, stond op de voorgrond in de Cel voor psychologische ondersteuning PEPS die in het begin van de pandemie werd opgericht. Ze is ook trainer en adviseur op psychosociaal gebied en leraar aan de HE2B. Tijdens het project vormde zij de schakel tussen de deelnemers en het team Traces door ze te omkaderen en bij elke fotosessie te begeleiden.

Delphine Jarosinski
Met haar opleiding Romaanse talen is Delphine Jarosinski reeds 10 jaar actief in de ziekenhuiscommunicatie. Als communica¬tieverantwoordelijke in de Iris Ziekenhuizen Zuid en lid van de COVID-Coördinatiecel van het ziekenhuis vormt zij de schakel tussen de artiesten en de directie in het tot stand brengen van het project Traces.